Planten 0 Comments

De Monstera Deliciosa plant – Een gemakkelijk te verzorgen kamerplant

Als je op zoek bent naar een vleugje groen in je huis, dan is de Monstera deliciosa plant een uitstekende keuze. Deze  is niet alleen mooi, maar ook heel gemakkelijk te verzorgen! In deze blogpost bespreken we de basis van de verzorging van je Monstera deliciosa. Lees verder voor meer informatie!

Wat is de Monstera Deliciosa?

De Monstera deliciosa plant komt oorspronkelijk uit Midden-Amerika, Mexico en delen van Brazilië. Hij behoort tot de Araceae familie en groeit in een tropisch klimaat met warme temperaturen, een hoge luchtvochtigheid en veel licht. Het wordt vaak een Zwitserse kaasplant genoemd vanwege de unieke bladeren die als gaten of spleten verschijnen als ze ouder worden. De bladeren kunnen wel een meter lang worden! Dit maakt Monsteras een geweldige keuze voor mensen die op zoek zijn naar grote planten die een statement maken.

Zorg voor je Monstera Deliciosa

Bij het verzorgen van je Monstera deliciosa plant zijn er een paar belangrijke dingen om in gedachten te houden. Het eerste is dat ze helder indirect licht prefereren; probeer je plant bij een raam te zetten waar hij veel zon krijgt zonder dat de zon er de hele dag op schijnt. Ten tweede, zorg ervoor dat je je plant niet te veel water geeft; hij moet om de 7-10 dagen water krijgen, afhankelijk van hoe snel de grond uitdroogt, en gebruik daarbij lauw water (koud water kan je plant schokken). Ten slotte wil je je monster ook om de paar dagen besproeien; dit houdt de omgeving vochtig, wat hij nodig heeft om binnenshuis te gedijen. Zorg ervoor dat er geen water in de pot of rond de basis blijft staan na het besproeien, zodat er geen schimmel ontstaat.

Ten slotte kan één keer per maand bemesten tijdens het groeiseizoen (lente tot herfst) je monster extra voedingsstoffen geven en een gezonde groei bevorderen. Zorg ervoor dat je niet teveel bemest, anders beschadig je je plant! Je kunt speciale meststof voor tropische planten kopen bij een tuincentrum of online winkel zoals Amazon.

Al met al, als je op zoek bent naar een aantrekkelijke toevoeging aan je interieur die niet moeilijk of tijdrovend is om te verzorgen, kijk dan niet verder dan de Monstera deliciosa! Met slechts een paar eenvoudige stappen heb je een ongelooflijk weelderige kamerplant die er het hele jaar door prachtig uitziet – perfect voor wie niet veel tijd heeft, maar toch iets groens in huis wil hebben! Dus waarom probeer je het vandaag niet eens? We beloven dat je er geen spijt van zult krijgen! Veel kweekplezier!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *