Duurzaamheid 0 Comments

De voordelen van het leasen van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een geweldige manier om geld te besparen op je energierekening, en ze zijn ook goed voor het milieu. Zonnepanelen kunnen echter duur zijn, dus vraag je je misschien af of zakelijk zonnepanelen leasen een goede optie voor je is. Hier zijn enkele voordelen van het leasen van zakelijk zonnepanelen:

1) Zonnepanelen leasen kan je geld besparen

Een van de grootste voordelen van het leasen van zonnepanelen is dat het je geld kan besparen op je energierekening. Het leasen van zonnepanelen heeft meestal een looptijd van 20 jaar, en gedurende die tijd zal de energieprijs waarschijnlijk stijgen. Dit betekent dat je gedurende de looptijd van het leasecontract waarschijnlijk uiteindelijk geld zult besparen door minder energie van het nutsbedrijf te gebruiken. In sommige gevallen kan de besparing aanzienlijk zijn.

2) Zonnepanelen leasen kan je helpen groen te gaan

Een ander voordeel van het leasen van zonnepanelen is dat het een geweldige manier is om groen te gaan en je ecologische voetafdruk te verkleinen. Zonne-energie is een schone, hernieuwbare bron die geen vervuiling of broeikasgassen produceert. Door zonne-energie te gebruiken kun je je steentje bijdragen aan het milieu en de strijd tegen klimaatverandering.

3) Zonnepanelen leasen kan de waarde van je huis verhogen

Als je een huis bezit, kan het leasen van zonnepanelen ook de waarde ervan verhogen. Uit een studie van Lawrence Berkeley National Laboratory bleek dat huizen met geleasde fotovoltaïsche (PV) systemen gemiddeld 4,1% meer verkochten dan vergelijkbare huizen zonder PV systemen. Deze meerwaarde kan nog hoger zijn in gebieden met hoge elektriciteitstarieven of sterke milieuvoorschriften.

4) Het leasen van zonnepanelen kan belastingvoordelen opleveren

In veel gevallen levert het leasen van zonnepanelen ook belastingvoordelen op. De federale overheid biedt een belastingkrediet van 30% van de installatiekosten van een PV-systeem, en veel staats- en lokale overheden bieden extra stimulansen. Deze belastingvoordelen kunnen leasen betaalbaarder maken en je kosten op lange termijn verder verlagen.

5) Zonnepanelen leasen kan je helpen om te profiteren van netmeting

Netmeting is een andere stimulans die door veel nutsbedrijven wordt aangeboden om huiseigenaren aan te moedigen om voor zonne-energie te kiezen. Met netmeting krijg je volledig krediet voor de elektriciteit die je PV-systeem produceert, zelfs als je niet alles meteen gebruikt. Dit betekent dat als je systeem meer elektriciteit produceert dan je overdag nodig hebt, je het ‘s nachts of op bewolkte dagen, wanneer je systeem niet zoveel stroom produceert, terug kunt verkopen aan het nutsbedrijf. Niet alle nutsbedrijven bieden netmeting aan, maar het is de moeite waard om het na te gaan als je overweegt om op zonne-energie over te gaan.

Zoals je ziet zijn er veel voordelen aan het leasen van zonnepanelen in plaats van ze rechtstreeks te kopen. Als je overweegt om op zonne-energie over te gaan, is leasen zeker het overwegen waard als optie. Het kan je op de lange termijn geld besparen en ook andere voordelen opleveren. Lees meer op https://lens-energie.nl/.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *