Duurzaamheid 0 Comments

3 Manieren om je tuin te upgraden

Bent u uitgekeken op uw tuin en is het tijd voor een upgrade? In deze blogpost vindt u 3 ideeën die uw tuin een upgrade kunnen geven. Hierdoor zult u nog meer genieten van uw tuin. Doe er uw voordeel mee!

Variatie aan planten

Een verscheidenheid aan planten kan veel veranderen in uw tuin. Door verschillende kleuren, groottes en soorten planten geeft u uw tuin een upgrade. Naast planten kunt u ook bloemen in uw tuin zetten, wat zorgt voor een kleurrijk geheel. Het is echter wel belangrijk om niet uw hele tuin vol met planten en bloemen te zetten, dit zorgt voor een onrustig geheel. U kunt de planten afwisselen met een stukje grasveld of tegels.

Hout

Naast planten, geeft het toevoegen van hout in uw tuin ook een natuurlijke look. Dit kan in de vorm van een schutting, maar ook door het toevoegen van vlonders. Vlonders kunnen worden gebruikt als vloer voor een terras, onder een veranda of als looppad naar een vijver. Door het kiezen van natuurlijke houten vlonders weet u zeker dat de vlonder in uw tuin past. Het is wel belangrijk om worteldoek onder uw vlonder te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat uw vlonder goed kan ventileren en er geen onkruid gaat groeien onder en tussen de vlonderplanken.

Terras

Natuurlijk wilt u ook lekker kunnen zitten in uw tuin, om zo te genieten van het groen om u heen. Een terras is hier ideaal voor. Essentieel voor een terras zijn lekkere stoelen met goede kussens. Ook wordt er vaak een tafeltje geplaatst, waarop u uw drankje neer kunt zetten. Het terras zou in de hoek van uw tuin geplaatst kunnen worden, zodat u een goed overzicht heeft over uw tuin. Let wel op de stand van de zon in uw tuin. Als u bijvoorbeeld in de schaduw wilt zitten, is het verstandig om het terras te plaatsen op een plek waar vaak schaduw is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *