Dieren bestrijding 0 Comments

De spinnen komen er weer aan

De klok is vorige week verzet, dat betekend dat we echt moeten accepteren dat de winter er aan komt. Dankzij de hoge temperaturen konden de zomerinsecten ons nog lang lastigvallen, echter is de tijd van het bestrijden van zomerinsecten aan zijn eind gekomen. De wespenverjagers en antimuggenspray kan de kast weer in. Als je toch op zolder of in de voorraadkast duikt, kijk dan meteen of er nog voldoende anti spinnen spray aanwezig is. Want de spinnen gaan zich komende weken weer melden! Bereid je goed en zorg dat je alles tegen insecten in huis hebt.Waarom spinnen je huis binnen treden

Je hebt het vast al meerdere keren meegemaakt. Je denkt lekker te gaan slapen, maar net voordat je de lamp uit doet zie je in de hoek een gigantische spin. Bijna iedereen is bang voor spinnen, eigenlijk ook niet zo gek, want het zijn grote harige dingen met acht ogen. Je denkt “gelukkig heb ik de spin nog gezien”, stel je voor dat die vannacht in je slaap over je heen was gekropen. Bah! Waarom komen de spinnen eigenlijk bij je binnen? Buiten is toch veel meer te vinden.

Spinnen eten andere insecten en zoeken plekken waar ze veel aanwezig zijn. Je kunt dus voorkomen dat spinnen het leuk hebben bij jou in huis, door zo min mogelijk insecten binnen te laten. Dit betekend dat je huis goed afgesloten moet zijn, zodat insecten niet door allerlei kieren je huis kunnen infiltreren.

Spinnen opruimen

Als je dan toch een spin hebt gespot, zuig deze dan rustig op met een stofzuiger. Ga niet proberen om ze met een doekje dood te drukken. Spinnen kunnen erg snel zijn en voordat je het weet zit die in een kier waar je niet meer bij kunt. Als je de spin eenmaal hebt opgezogen dan hoef je je geen zorgen meer te maken. Er wordt vaak aan elkaar wijs gemaakt dat de spin er s nachts weer uitkruipt, dit is natuurlijk een fabel.

Blijf je toch veel last hebben van spinnen in ongewenste ruimten? Dan raden we je aan om anti spinnenspray aan te brengen op de plek waar ze hun web maken. De spray zorgt ervoor dat het web niet hecht aan het oppervlak.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *