Dieren bestrijding 0 Comments

Last van ongedierte? Roep de hulp van een expert in!

Heeft u thuis of op uw werk last van ongedierte? Dat kan uiteraard erg vervelend zijn. Er zijn verschillende redenen waarom u te maken kan hebben met ongedierte. Zo komt ongedierte vaak af op voedsel en komen ze ruimtes binnen via naden en kieren. In dit artikel vertel ik u er graag meer over de verschillende soorten ongedierte en over insecten bestrijden.

Verschillende soorten ongedierte

Ongedierte komt voor in verschillende soorten en maten. Veelvoorkomende voorbeelden van ongedierte zijn spinnen, mieren en zilvervisjes. Sommige soorten ongedierte komen minder vaak voor, zoals kakkerlakken, mollen en steenmarters. Andere soorten ongedierte zijn erg afhankelijk van jaargetijden en seizoenen, zoals wespen en muggen. Tenslotte zijn er typen ongedierten die gemakkelijk zelf te bestrijden zijn, maar er zijn ook ongedierten waarvoor u een expert dient in te schakelen. Een voorbeeld hiervan is houtworm bestrijding: dit moet u laten doen door een expert en ik wil u hier dan ook graag meer vertellen.

Houtwormen laten bestrijden

Een type ongedierte dat u niet zelf kunt bestrijden, is de houtworm. Heeft u het vermoeden dat u last heeft van houtworm? Houtworm is de verzamelnaam voor verschillende soorten insecten die hout aantasten. Hieronder vallen onder andere de larven van houtwormkevers en boktorren. Zoals de naam al suggereert, leeft de houtworm in hout. Daarnaast eet de houtworm ook (voornamelijk zacht) hout. Als u houtwormen in huis heeft, kunt u dit zien door de aanwezigheid van gaatjes in het hout. Deze gaatjes zijn de ‘uitvliegopeningen’ van de volwassen houtwormen (de houtwormkever of boktor). Als u last heeft van houtwormen, is het verstandig om tijdig de hulp van een expert in de roepen.

Heeft u last van ongedierte of heeft u er een vermoeden van? Schakel dan zo snel mogelijk een expert in. Deze kan de situatie voor u verhelpen voordat deze uit de hand loopt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *