Uncategorized 0 Comments

Wat zijn multifocale glazen?

Multifocale brillenglazen zijn een type brillenglazen dat zowel bijziendheid als verziendheid corrigeert. Ze ontlenen hun naam aan het feit dat ze een progressieve, of geleidelijke, verandering in zichtcorrectie bieden over het gehele brillenglas. Dit betekent dat u op alle afstanden scherp kunt zien met slechts één bril. Multifocale brillenglazen hebben vele voordelen, maar er zijn ook enkele nadelen die u in overweging moet nemen. Dit is wat u moet weten over multifocale brillenglazen voordat u beslist of ze wel of niet geschikt zijn voor u.

Voordelen van multifocale brillenglazen

1. Ze zorgen voor helder zicht op alle afstanden.

2. Ze bieden een meer natuurlijk gezichtsveld dan bifocale of trifocale.

3. U hoeft er niet meerdere brillen voor verschillende afstanden voor mee te nemen.

4. Ze kunnen zowel voor bij- als voor verziendheid worden gebruikt.

5. Ze zien er vaak esthetischer uit dan andere soorten brillen.

6. Zij kunnen worden gemaakt van diverse materialen, waaronder hoge-index, asferische en fotochrome lenzen.

Nadelen van multifocale brillenglazen

1. Het kan even duren voordat u eraan gewend bent. Het kan een week of twee duren voordat uw ogen gewend zijn aan de verschillende zichtzones in een multifocaal brillenglas.

2. U kunt last hebben van enige vervorming rond de randen van de lenzen. Dit wordt perifere onscherpte genoemd en is het meest merkbaar wanneer u voor het eerst multifocale brillenglazen gaat dragen. Meestal verdwijnt dit na een paar dagen, wanneer uw ogen aan de nieuwe lenzen gewend zijn.

3. Multifocale brillenglazen zijn duurder dan andere soorten brillenglazen.4. Zij hebben een groter montuur nodig om de verschillende gezichtszones te kunnen zien.

5. Ze worden niet aanbevolen voor mensen met bepaalde oogaandoeningen, zoals glaucoom of cataract.

6. Ze zijn niet geschikt voor mensen die bifocale brillenglazen nodig hebben om te lezen, maar niet om ver te zien. In deze dan zijn bifocale of trifocale brillen een betere optie.

Multifocale brillenglazen hebben veel voordelen, maar er zijn ook enkele nadelen die u in overweging moet nemen. Als u overweegt multifocale brillenglazen te laten aanmeten, praat dan met uw oogarts om te zien of ze geschikt zijn voor u. Benieuwd hoe je toch nog wel een goede bril met geschikte glazen kunt vinden? Bekijk dan de website van Five2One Eyewear en laat je inspireren door het aanbod op deze website!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *