Artikel 2
Persoonlijke groei 0 Comments

Zo leer je goed communiceren met je paard

Goed kunnen omgaan en communiceren met je paard is uiteraard erg belangrijk. Om dat te kunnen, moet je je paard door en door kennen. Paarden die deel uitmaken van een kudde hebben aan ‘één half woord’ genoeg om te weten wat men van hen verwacht. Paarden communiceren onderling zelfs veel beter dan mensen.

Paarden liegen nooit
Paarden liegen nooit tegen elkaar. Ze zeggen direct waar het op te doen staat en houden elkaar nooit voor de gek. Vaak zijn problemen op professioneel of sociaal vlak het gevolg van een verkeerde communicatie.

Goed communiceren met je paard kun je leren
Goed leren omgaan en communiceren met je paard kun je even goed leren als met mensen.
Dat gaat natuurlijk niet vanzelf. Daar is een doorgedreven training voor nodig. Met een goede communicatie en verstandhouding met je favoriete viervoeter krijg je alle respect en beleef je veel plezier aan je paard. Het is dus beslist de moeite waard om goed te leren omgaan en te communiceren met je paard.

Communiceren via lichaamstaal
Communicatie tussen mens en paard verloopt uitsluitend via lichaamstaal. Investeer dan ook in het lezen van lichaamstaal. Op die manier verloopt de omgang met je paard veel gemakkelijker. Maak tijdens het communiceren met je paard dus bij de kennismaking gebruik van je eigen lichaamstaal. Het dier zal dit onmiddellijk weten te appreciëren en daar zul je al vlug de eerste vruchten van plukken. Door onze eigen lichaamstaal maximaal te gebruiken hebben we veel minder woorden nodig om ons verstaanbaar te maken en om onze boodschap duidelijk te verwoorden.

Alleen aandacht voor wat er NU gebeurd
Paarden zijn uitsluitend bezig met datgene wat er op het moment gebeurd. Zich maken zich dus geen zorgen over wat er in het verleden is gebeurd of wat er in de toekomst allemaal nog zal gebeuren. Paarden focussen zich dus volledig op het hier en nu en dat maakt de communicatie veel gemakkelijker.

Luister nieuwsgierig zonder vooroordelen
Hou er rekening mee dat een paard naar je luister zonder vooroordelen maar met des te meer nieuwsgierigheid naar wat je hen te vertellen hebt. Voor hen is het alleen belangrijk hoe je in werkelijkheid bent.

Vertrouwen op hun gevoel
Paarden volgen alleen hun gevoel. Ben je met het verkeerde been uit je bed gestapt? Dan zullen ze dat onmiddellijk ondervinden en lopen ze weg. Dat is hetzelfde dan bij ons. Ook wij communiceren niet alleen met woorden, maar even goed met ons gevoel.

Beter begrijpen
Hoe beter je met je paard kunt communiceren, hoe beter je het zult begrijpen en hoe meer plezier jullie aan elkaar zult hebben. Met als resultaat dat je ook beter met mensen zult kunnen omgaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *