Dieren bestrijding 0 Comments

Hoe kom je van ratten en muizen af?

Ratten en muizen – één van de bekendste knaagdieren op deze planeet die je liever niet in je huis en tuin hebt. Gelukkig zijn er voldoende manieren om ratten en muizen te voorkomen of te bestrijden. Hieronder vind je tips om zo snel mogelijk van deze knaagdiertjes af te komen of beter nog: deze te voorkomen.

Muizen en ratten zijn gek op onhygiënische plekken. Ze worden eigenlijk als soort opruimbeestjes beschouwd die het vuil komen opruimen. Wanneer je jouw huis en tuin dus goed schoonhoudt zal je minder snel last hebben van muizen en ratten. Toch hangt de komst van ratten en muizen voornamelijk af van de locatie waar je woont. Wanneer je in een stedelijk gebied woont – zoals Amsterdam – dan wordt de kans op ratten en muizen automatisch iets hoger.

Hoe kun je ratten en muizen tegengaan?

Het is niet lastig om van muizen en ratten af te komen. Wanneer je al last hebt van ratten en muizen is het beter om voor efficiente bestrijdingsmethoden te kiezen. In dit geval kun je kiezen voor een muizen of rattenklem of een muizen- of rattenvanger. Bij de eerste methode wordt de muis of rat gedood. Het nadeel hiervan is dat je deze klemmen regelmatig in de gaten moet houden en deze het levenloze beestje zelf moet opruimen. De muizen of rattenvanger is een betere keuze wanneer je liever voor een diervriendelijke methode kiest. Klik hier voor muizen bestrijden en hier voor ratten bestrijden.

Andere methoden

Het is goed om te weten dat muizen en ratten een gevoelige neus hebben. Wanneer zij bepaalde geuren waarnemen zullen ze automatisch uit de buurt blijven. In dit geval kun je bijvoorbeeld kiezen voor bepaalde planten die een onaangename geur verspreiden. In dit geval is het wel belangrijk dat je meerdere planten in de tuin plaatst, zeker wanneer je een grotere tuin hebt. Daarnaast hebben deze knaagdieren net als mollen gevoelige oren. Door een ultrasone geluiden apparaatje te kopen zullen de muizen en ratten hij het waarnemen van deze geluiden automatisch uit de buurt blijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *