Dieren bestrijding 0 Comments

Hoe los je makkelijk overlast van ongedierte op?

Onlangs verscheen een bericht in het nieuws, dat restaurants in onder meer Tilburg te maken hadden met een te hoge concentratie van de poepbacterie. Als gevolg hiervan zijn de restaurants in Tilburg onder verscherpt toezicht komen te staan van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Heeft u ook last van ongedierte in huis? Er zijn verschillende manieren om het ongedierte te bestrijden. Bij muizen en ratten zou u bijvoorbeeld kunnen kiezen voor het gebruik van een muizen- of rattenklem. Voor het bestrijden van muggen en vliegen kunt u een bestrijdingsspray gebruiken of horren voor uw ramen en deuren hangen. Enzovoorts. In dit artikel vertellen we u meer over de bestrijding van ongedierte!

Tip: het gebruik van muizen- en rattengif buiten uw woning is verboden. Wanneer u deze gifkorrels toch zou gebruiken, kunt u hiervoor gestraft worden. U loopt immers het risico dat andere dieren de korrels als voedsel beschouwen en daardoor ernstig ziek kunnen worden.

Zelf ongedierte bestrijden met chemische middelen

In veel huishoudens is men geneigd om bij het bestrijden van verschillende ongediertesoorten direct voor chemische bestrijdingsmiddelen te kiezen. Vaak worden deze middelen als de meest effectieve wijze van bestrijden beschouwd. Houd er echter rekening mee dat deze gifstoffen bepaalde gezondheidsrisco’s met zich mee kunnen brengen voor jongere kinderen, ouderen met een verzwakte weerstand en uw huisdieren. Dit geldt in het bijzonder wanneer u de gifstoffen bijvoorbeeld in een woon- of slaapkamer gebruikt.

Professionele hulp bij ongediertebestrijding

Veel verstandiger is het doorgaans om de hulp van professionele ongediertebestrijders in te schakelen voor het bestrijden van het ongedierte in uw woning of tuin. Ook de restaurants in Tilburg kozen voor de hulp van de ongediertebestrijding, om te voorkomen dat zij in de toekomst geconfronteerd zouden worden met hoge boetes van de NVWA. Door voor professionele hulp te kiezen weet u zeker dat de kans minimaal is dat de ongediertesoorten kort na het bestrijden hiervan bij u terugkeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *